zondag 21 november 2010

Middagdutje


Ik zou er niet meer van moeten opkijken, en toch verbaast het me als ik er bij stil sta. Hoeveel méér ik over mezelf heb geleerd in drie keer wandelen en praten met de coach, dan in ik weet niet hoeveel uur psychotherapie.
Je moet wel blijven werken, zeiden tot nu toe alle therapeuten die ik ooit sprak. Aan de gezonde kant blijven, noemden ze dat dan. Of het werk dat ik deed paste bij mij en mijn beperkingen: daarover ging het nooit. Of het werk dat ik deed bij mijn karakter en diepste wensen en drijfveren paste: dat was geen onderwerp. Welke kenmerken eigenlijk bij mijn karakter horen en welke bij mijn ziekte: ook nooit besproken. Hoe ik de balans bewaar tussen werk en ontspanning, hoeveel uur werken per week daarbij voor mij het beste zou zijn: geen hulpverlener die er in mee wilde of kon denken.
Ondertussen ben ik zo moe van de werkweek dat mijn benen en handen al sinds vrijdag trillen, mijn linkeroog bibbert en er een harde fluittoon in mijn rechteroor klinkt, dat ik alleen nog maar wil huilen en dat ik wegzink in diepe wanhoop. Hoe raak ik ooit weer uitgerust? Die gezonde kant, daarmee maak ik mezelf kapot.

Een dilemma. Moet ik me dan maar weer (voor een deel van mijn werktijd) ziek melden? Of moet ik nog minder gaan werken?

In elk geval moet ik nu een middagdutje doen. En ik haat dat.

3 opmerkingen:

Walter zei

Wow, ik word nu al geconfronteerd met mijn pijnlijk verleden. Toch goed om me weer eens te realiseren hoe het was...
Genezen misschien, maar de herinneringen blijven erg pijnlijk.
Laat het verleden los wordt vaak nèt iets te gemakkelijk gezegd!

Dit is MarsMania zei

@Walter Men zegt ook altijd over een moeilijke tijd: "Ik heb er wél veel van geleerd, het was goed dat ik het heb meegemaakt." Wat denk jij, is dat waar?

Walter zei

Ik durf het nog sterker te zeggen, lieve Mars..ik ben zelfs dankbaar voor mijn verleden. Door steeds door te bijven zetten en stronteigenwijs te blijven ;-) ben ik tot een bijzonder mens geworden. Hoe dan ook!
Maar ik zal nooit zeggen dat het makkelijk was, vooral dat vechten tegen de bierkaai van een vastgeroeste psychiatrie.. Hihi, ben nog steeds een vechter, lieve man vinden ze me..ghighi. Maar kom niet aan me dan schieten mijn horentjes en mijn slachttanden te voorschijn!
Jouw geef ik toch liever een goedmoedige knuffel!