woensdag 14 juli 2010

Muziek


Het is nog niet licht, maar lang duurt het niet meer voor het zover is: de vogels fluiten om 4:17 uur al uit volle borst. Dit is de vaste tijd waarop ik wakker word, eindeloos lig te draaien en probeer om niet radeloos te worden over weer een te korte nacht.
Als geestelijke opkikker, als slaapmiddel en gezellig passend bij het bericht dat ik in de online Volkskrant lees over jongeren & drankmisbruik tijdens de zomervakantie, doe ik een poging om in gedachten een zomerse afspeellijst samen te stellen. Our Last Summer van Abba, iets van Donna Summer, Jimmy Sommerville mag ook wel meedoen en nog een keer Abba met Summer Night  City. Zomer in Zeeland kan ik nog bedenken en verder kom ik niet. 't Is allemaal bovendien erg ouwe meuk - er is vast wel meer en van nu te verzinnen. Maar niet met mijn wakkere maar vermoeide hoofd dat ziet dat het inmiddels 4:36 uur is geworden. Met vijf nummertjes kom ik de zomer natuurlijk niet door – het is net aan genoeg om me muzikaal te begeleiden als ik naar mijn werk fiets.
Suggesties? Reageer!

10 opmerkingen:

Dit is MarsMania zei

Even voor de zekerheid ;-)
Graag dus muziekjes waarin op één of andere manier en in wat voor taal ook het woord zomer voorkomt (in de titel van het liedje of in de naam van de artiest / groep).

lara zei

ik kom niet verder dan the summer is magic?

Dit is MarsMania zei

@lara En ik denk nu ineens: Summer in the city, er is toch ook een liedje met Summer in the city. Ik vind dat er toch eens wat meer thematisch gemusiceerd moet gaan worden ;-)

Eva zei

Summertime!

Iris zei

All Summer Long, van de beachboys!

Iris zei

en natuurlijk Summer lovin, uit Grease ( maar dat is ook niet echt recent).

Summer Jam? (dat was toch een paar zomers geleden)

swan zei

Let´s get loud van Jennifer Lopez! Dat is mijn ultieme zomerlied.

Dit is MarsMania zei

@allen Nou, hiermee kan ik wel een lekker afspeellijstje samenstellen ;-) Bedankt!

reizigerC zei

Summer Breeze - Isley Brothers
t is weer voorbij die mooie zomer- G. Cox
Zomerzon - De makkers
Summertime Blues - The Who
School's out for Summer - A. Cooper
Summer Holiday - Cliff Richard

ReizgerC namens Nobby Nick

Dit is MarsMania zei

@ReizigerC & Nobby Nick: Gaaf! Bedankt!