maandag 10 mei 2010

Motten


"U is ook goed a"
, zegt de onderwerpregel van een e-mail tegen mij.
Doorgaans krijg ik vooral veel e-mail van allerlei vage figuren uit nog vagere landen die van mening zijn dat het hoog tijd is dat ik aan de Viagra ga. In mijn inbox prijkt dan een mail met een lullige foto van een lachend stelletje en vrolijk gekleurde pillen. Er zijn tijden dat ik er bijna een dagtaak aan heb om de afzenders van al die spam te blokkeren. Ik vraag me altijd af wie het toch zijn, die lui die de moeite nemen om lukraak dergelijke mail de wereld in te sturen. En of het ze nog wat oplevert. Zouden er echt mensen zijn die door zo'n mailtje pillen bestellen? Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen.
Anyway. "U is ook goed a" is een ander verhaal. Altijd fijn om een compliment te krijgen, ook al is het me niet duidelijk waarvoor. "Hey", staat er in de mail zelf. "Een groot aantal van de speciale aanbiedingen van goederen die u lekker kunt winkelen. Alle items zijn in een gloednieuwe doos [dat doet me plezier, niets zo vervelend als lekker gewinkelde aanbiedingen van goederen in een oude doos] met originele accessoires, de verpakking [ah! dit zal dan de oude, oorspronkelijke doos zijn], handleidingen, registratie kaart, serienummer en u zult genieten van een 24 motten inter-garanties."
Al zijn die 24 motten inter-garanties bijna onweerstaanbaar - ik heb het donkerbruine vermoeden dat ik pas echt goed a ben als ik hier op in ga. Of niet soms?

1 opmerking:

Swan zei

Tip tegen spam, niet openen! Als je namelijk het mailtje opent, weten ze al dat jouw emailadres bestaat en krijg je alleen maar meer. Sinds ik die tip kreeg en alle spam rucksichtloss wegdonder, wordt het pas minder. Eerder werd het alleen maar meer... en je blokkeert je een ongeluk.