zondag 25 juli 2010

Nut


"Waarom zou ik twitteren?" hoor ik mensen regelmatig vragen. "Wat is het nut ervan?"
Tja.
Zelf stel ik mezelf ook nog geregeld die vraag. Er zijn momenten, dagen soms, dat er nauwelijks een bericht dat de moeite waard is op mijn scherm verschijnt. Aan de andere kant wist ik door Twitter, nog voordat ik het via radio of tv vernam, dat de onderhandelingen voor PaarsPlus mislukt waren. Dat het gigantisch was misgegaan bij de LoveParade in Duisburg. Dat VVD, CDA en PVV met elkaar in overleg gaan.
Daarnaast trekt het bezoekers naar mijn blog, omdat ik daarvoor op Twitter lekker ongegeneerd reclame maak. Mocht dit nog niet overtuigen, dan helpt het misschien nog als ik zeg dat het nut van Twitter ook zou kunnen zijn dat het geen nut heeft. Maar of dat zo is, heb ik zelf nog niet helemaal uitgedokterd.
Goed. Stel: je gaat twitteren. Wie ga je dan volgen? Mij, uiteraard, om mee te beginnen. Voor het betere moodswingwerk volg je @kooznaampje, eventueel in combinatie met @aefke. Op de hoogte blijven van beschouwingen over onder andere bloggen, regelmatig een mooie foto en soms wat poëzie: volg de tweets van @metkcom. Momenteel een beetje gek, maar voor verbetering vatbaar, zoals ze zelf zegt is @heerlijkeaal. Altijd actueel, vaak gezond kritisch en humor heeft ze ook – dat moet @Boterbloemsje zijn. Een aanstekelijke schrijfstijl en momenteel een beetje lesbisch: @jooperrr. Onverwachte invalshoeken zijn te verkrijgen bij @meijereva – en verder zoek je het gewoon zelf maar uit (of niet, natuurlijk).

5 opmerkingen:

lara zei

ik twitter niet.
snap er niks van.

Dit is MarsMania zei

@lara Soms snap ik er nog steeds niets van. Soms word ik er veel te druk van. Soms vind ik het ook nog eens de grootste onzin die er is. Tussendoor vind ik het toch leuk genoeg om te blijven twitteren.

lara zei

wisselvallig weertje bij jou... ;-)

lara zei

wisselvallig weertje bij jou... ;-)

Dit is MarsMania zei

@lara Ja, wisselvalligheid is my middle name. Er zijn instanties die dat borderline noemen, trouwens... ;-)