zondag 13 juni 2010

Kerstmis


Het is net als met Kerstmis. Hoe meer tv-spots, hoe meer aandacht ervoor in tijdschriften en kranten, hoe meer speciaal opgetuigde etalages, hoe meer gadgets en hoe meer versieringen, hoe recalcitranter ik ervan word. Ik hou niet van de dingen die iedereen leuk schijnt te moeten vinden. Waaraan je bijna verplicht mee moet doen. En dus ben ik het nu al zat, dat hele WK Voetbal 2010. Nee, ik wil geen Beesies, geen GoGo's, geen Bungels, geen WK Handjes, geen Oranje bedelarmband, geen Sparky's en ook geen oranje T-shirt, dank je wel. Ik vind het gezeur, of de baas wel of geen vrij moet geven. De plastic vlaggetjes overal vind ik lelijk. Ik hou ook niet van dat getoeter met de vuvuzela, maar meer nog vind ik de discussies erover op tv belachelijk - ik hoorde dat er zelfs klachten over zijn ingediend bij de NOS. Alsof de NOS op die dingen zit te tetteren. In de krant lees ik dat er basisscholen zijn waar ze met z'n allen in de aula naar de wedstrijd Nederland-Denemarken gaan kijken. Ik hoop van harte dat de kinderen een keuze hebben. Dat er iets leuks georganiseerd is voor hen die niet willen kijken. Dat die niet, haast als een soort straf, in hun eigen klas moeten blijven en sommen maken of hun taallesje doen.
Mag je er eigenlijk ook helemaal geen bal aan vinden? Waar is het normaal gesproken ontzettend druk op maandagmiddag? Dan ga ik daar morgen eens heen om lekker van de rust te genieten.

3 opmerkingen:

swan zei

Jajajajajajaja, ik sluit me volledig bij je aan. Ik doe ook niet mee en ga morgenmiddag lekker shoppen. Of werken ofzo. Heerlijk rustig ;)

lara zei

wij vinden het ook niet leuk.

Maz zei

Verschrikkelijk. Het ergste vind ik nog dat ik er hoogstwaarschijnlijk toch in mee gesleurd ga worden. Hoe verder ze komen hoe groter de kans. En dan ben ik des te bozer als ze uiteindelijk toch niet winnen.