maandag 28 juni 2010

Helderder


Je zou denken dat
mevrouw Helderder bij ons op zolder is ingetrokken. Dat ze daar doodleuk achter haar naaimachine een bloemetjesjurk zit te naaien. En dat wij de meeuwen op haar hebben afgestuurd. Omdat mevrouw Helderder lelijk in de weg zit, bijvoorbeeld. Omdat we onze eigen slaapkamer terug willen zodat we kunnen slapen. Omdat we die hele mevrouw Helderder met haar spuitbussen en bemoeierigheid nooit hebben uitgenodigd.
Maar zo is het dus niet. Er zit op onze slaapkamer geen mevrouw Helderder en wij hebben er niet de hand in gehad dat de meeuwen uitgerekend de dakkapel van de buurman kozen om een nest te maken. Dat zowel moeder meeuw als vader meeuw luid krijsend hun territorium verdedigen en eng dichtbij langs vliegen als je een raam opendoet: als ik wist waar mevrouw Helderder woont, dan stuurde ik ze er onmiddellijk heen. Alleen denk ik niet dat ze zouden gaan. Want hun jong is in de dakgoot gevallen en kan er niet uit. En zolang dat beestje daar zit, en zolang het nog leeft (want vader en moeder hebben nog niet bedacht dat ze hem daar kunnen voeren), zullen wij voor onze veiligheid à la mevrouw Helderder gekleed moeten gaan: een vergiet op het hoofd, een enorme plastic regenjas en een grote vlag om de vogels weg te jagen.

6 opmerkingen:

ReizigerC zei

Maar help wat nu!
zelf voeren?
jong terugzetten?
ondanks alles?

Eva zei

Gewoon even de dierenambulance bellen, is voor iedereen fijner, ook voor het vogeltje! Voor het weer zo heet wordt.

Dit is MarsMania zei

@Eva & @ReizigerC: ik heb de dierenambulance gebeld. Ze wilden niet komen! Want ze hadden geen ladder, zeiden ze. Die heb ik wel, zei ik. Jamaar, zeiden ze, daarmee kunnen we toch niet op het dak? Zeker wel, zei ik, hij is lang genoeg en anders kan het nog met ladder via het balkon. Maar ik kon ze niet overhalen. En nu zit het jong daar maar. Zo zielig! Als je hem hoort roepen!
Zelf voeren vind ik een lastige: ik weet niet wat hij het beste kan krijgen, maar vooral ben ik bang dat hij schrikt als ik iets gooi en dan helemaal van het dak afkukelt.

Eva zei

Stom zeg, dat ze niet komen. Ik zou het vogelasiel bellen en om raad vragen, en het er dan evt (met helm op!!!) zelf afhalen. Ik weet niet of er een vogelasiel bij je in de buurt is; het telefoonnummer van dat in Den Haag is 070-3231568. Ze zijn heel aardig en hebben vast een goede tip.
Succes!

Anoniem zei

heb je mijn reactie nou verwijderd, of is er iets fout gegaan?

Dit is MarsMania zei

@Anoniem Ik heb geen reacties verwijderd, probeer het nog een keer!

@Eva Bij de dierenambulance stond in de telefoongids dat ze ook vogelasiel waren. Dus des te stommer dat ze niet kwamen. Ze zijn hier niet zo van het helpen, heb ik ook al eens gemerkt toen ik een hond had gevonden.

Bij thuiskomst uit werk ontdekte ik trouwens dat de meeuwenbaby niet meer in de goot zit. Het lijkt of zelfs de ouders weg zijn, het is vreemd stil. In mijn tuin liggen allerlei takjes die niet van mijn planten of bomen komen. Ik heb het vermoeden dat iemand het hele nest heeft weggehaald.