donderdag 13 mei 2010

Tripoli


Eigenlijk wil ik het er niet over hebben. Het is al erg genoeg: het vliegtuigongeluk waarbij iedereen, op één kind na, om het leven is gekomen. Dat het hierbij om een groot aantal Nederlanders gaat maakt het anders. Want op radio, tv en internet gaat het bijna alleen over de crash. Of over het nieuws dat er niet is over de ramp.
Onmiddellijk roepen de politieke partijen dat ze hun verkiezingscampagnes even laten voor wat het is. Het is onkies om op het nieuws eerst een item te hebben over het vliegtuigongeluk en dan over te schakelen naar de politieke twistpunten, vindt men. Daar zit wat in. Vervolgens schakelt Hilversum over naar het sportnieuws. Van Bronckhorst die stopt met voetballen na het WK in Zuid-Afrika. Van Nistelrooij die niet mee mag naar het WK in Zuid-Afrika. Halló! Er zijn zojuist tientallen Nederlanders verongelukt nadat ze in datzelfde Zuid-Afrika misschien wel de mooiste/duurste/meest verre/meest exotische en in elk geval de laatste vakantie van hun leven hebben gevierd. Wat nou onkies?
Uiteraard is de programmering op de televisie aangepast. Hello Goodbye stond namelijk op de rol – het zou me verbaasd hebben als het was uitgezonden. In DWDD meldt Matthijs van Nieuwkerk dat de rubriek De Tv Draait Door vervalt. Is namelijk amusement en om te lachen, en dat is onkies. Weer dat woord. Fokke en Sukke mogen wel. Na DWDD gaat het programma over De Toppers niet door. Onkies, vermoed ik. Jiskefet mag weer wel. En dat geldt ook voor Toen Was Geluk Nog Heel Gewoon. Kan iemand dit uitleggen?
Die vliegtuigcrash is afschuwelijk. Maar nog erger is de hypocrisie van politiek, sport en tv.

1 opmerking:

karin r. zei

ja, *zucht*. ik weet ook niet wat ik er van zeggen moet. ...