zondag 28 februari 2010

Taai

Tekening: MarsMania, 28-02-2010

IJlings trokken Hond en ik ons terug van het drassige veldje, toen een langharige hond met ontblootte tanden en grote sprongen op ons af kwam. Even leek dat een geslaagde manoeuvre. De langharige crashte tegen een iel boompje, dat hij door het agressieve waas voor zijn ogen niet had gezien. Met een doffe klap sloeg hij tegen de grond. Hond en ik keken elkaar aan: "Dat krijg je er nou van", zeiden we. Voor de schone schijn keek ik vervolgens met een bezorgde frons naar de langharige en zijn baas. De langharige bleek een taaie rakker, want hij was alweer overeind gekrabbeld en maakte zich klaar voor een nieuwe aanval. Kinderachtig van hem om tijdens het gevecht dat volgde om het hardst te janken. Hond gaf geen kik. Pas toen we ver uit zijn zicht waren, toonde ze me haar door de tanden van de langharige doorboorde onderlip.

2 opmerkingen:

Eva zei

Hoe is het nu met Hond?
Over de rest van de stukjes van deze week een citaat van Jeanette Winterson (uit The Passion geloof ik): 'What you risk is what you value'.
En succes.

Dit is MarsMania zei

Hond heeft een paar dagen een lief scheef bekkie gehad door het gat in haar lip. Waardoor ze vond dat ze héél veel extra aandacht & eten mocht.

Mooi citaat.
Zal ik onthouden!