maandag 14 juni 2010

Statiegeld


Er zijn verschillende goede redenen om regelmatig feta, olijven of andere uit grote bakken te scheppen heerlijke hapjes bij de Marokkaanse winkel te kopen. De beste reden is natuurlijk dat het allemaal zo ontzettend lekker is. Soms is het zelfs bijna onmogelijk om te kiezen. Een andere goede reden is dat het niet duur is. En onderschat bovendien nooit het multifunctionele nut van de stevige plastic bakjes, die je volpropt met waar je zin in hebt. Die bakjes kun je hergebruiken als je wat zelfgemaakte salade over hebt, of een dressing, of iets anders uit bijvoorbeeld
dit boek. Maar in de tuin zijn ze ook heel handig. Heb je er wel twee andere dingen bij nodig. Namelijk een voorraadje bier (een goedkoop merk volstaat) en slakken in de tuin. Zoveel slakken dat de merel zonder staart en zijn verkering ze niet allemaal kunnen opeten. Eigenlijk, vind ik, moet er wel zo'n beetje sprake zijn van een slakkenplaag. Waardoor onder andere je vlinderstruik half is opgepeuzeld. Anders is mijn tip-van-de-dag dierenmishandeling en volstrekt overbodig.
Slakken zijn gek op bier. Dus graaf een aantal bakjes van de Marokkaanse winkel in bij de planten waar de slakken zo dol op zijn. Ik noem een Zeeuws knoopje, lusten ze ook wel pap van. Maak in het deksel een gat dat groot genoeg is voor een slak-met-huis. Zelf heb ik vooral naaktslakken, maar je moet op alles voorbereid zijn. Giet bier in het bakje en klaar ben je.
Je kunt trouwens ook gewoon het bierflesje ingraven. Dan kun je het later natuurlijk niet meer voor statiegeld inleveren. Maar misschien is dat nu eenmaal de prijs die je betalen moet voor slakkenmoord.

1 opmerking:

Jooper zei

Goeie tip, nooit geweten! Komend weekend gaan de slakken bij mij vriendin coma(ver)zuipen...