zondag 11 april 2010

Klaar

Foto: element uit Talking to Strangers van Sophie Calle 

We zouden dus naar
Sophie Calle. De garageman gooide roet in het eten. Ja, die uitlaat zou hij wel even fiksen mevrouwtje, geen probleem. Eind van de dag de auto weer kant & klaar? Natuurlijk mevrouwtje, maakt u zich geen zorgen.
Aan het einde van de dag was de auto niet klaar. Want, las de garagist op van de opdrachtbon, het voorste gedeelte van de uitlaat moest eigenlijk ook vervangen worden. Of dat dan de volgende dag klaar kon zijn? Nou mevrouwtje, dan stuiten we toch even op een probleem, want ik moet dat ding dus eerst bestellen. En dan moet het nog worden bezorgd hè. Maar geen zorgen, vrijdag zou het autootje zeker weer helemaal kant & klaar zijn.
Vrijdag aan het einde van de dag bleek de auto niet klaar te zijn. Tja, heel jammer, hij had het onderdeel met de nachtzending verwacht, verontschuldigde de garagemeneer zich, maar het was niet gekomen. U hebt zondag de auto nodig mevrouwtje? Nou, dat moet toch echt geen punt zijn hoor, u kunt er zondag hoe dan ook mee op pad. Komt u 'm morgen maar halen.
Op één op andere manier leek het toch verstandig er zaterdag eerst maar een telefoontje aan te wijden. Ehm - ja, uw auto. Nou kijk. Hij was expres héél vroeg begonnen die ochtend. Toen hij dat nu wel met de nachtzending bezorgde onderdeel erop wilde zetten, tja, nou, toen bleek het dus niet te passen, zeg maar. Maarre, nou, het is dus geen optie meer om dat ouwe ding er weer onder te zetten. Een leenauto? Ja, nou, neemt u dan mijn auto maar hoor, €17,50 per dag, mevrouwtje. Of weet u wat, doet u alleen maar de kilometers vergoeden. O, geen goed idee. Hè? O, ja, dinsdag is uw auto zéker klaar.

Geen opmerkingen: